Παρέχει βασικούς μεταβολίτες για την ανάπτυξη των φυτών και συμβάλλει στη δημιουργία των ιδανικών συνθηκών για μια βέλτιστη, ισορροπημένη και προώρη ανάπτυξη. Αποτελεί ένα θρεπτικό απόθεμα έτοιμο για αφομοίωση. Αυξάνει την ταχύτητα του κυταρρικού πολλαπλασιασμού και ενεργοποιεί την κυκλοφορία των θρεπτικών ουσιών. Έχει καθοριστική συμμετοχή στην βιοσύνθεση φυσικών αυξινών που είναι σημαντική στη φάση της επιμήκυνσης του στελέχους.

Ειδικό διάλυμα Θρέψης με όλα τα απαραίτητα μάκρο-συστατικά για την καλή φυτική ανάπτυξη. Με μηχανισμό ρύθμισης της κυριαρχίας της κορυφής διεγείροντας την έκπτυξη των ανθοφόρων οφθαλμών και των παραγωγικών οργάνων αλλά και την αύξηση της φωτοσυνθετικής ικανότητας του φυτού επιτυγχάνει ισορροπία μεταξύ βλαστικής και παραγωγικής ικανότητας των φυτών, αύξηση της παραγωγής, βελτίωση της ποιότητας και αύξηση της ομογένειας των καρυδιών.

Φυσικός βιοδιεγέρτης με βάση φυτικά εκχυλίσματα για διαφυλλική εφαρμογή. Τα συστατικά του ευνοούν και υποστηρίζουν τη μεταφορά των ηλεκτρονίων, τη γλυκόλυση, την αναπνοή και τη μείωση του αζώτου.

Ευνοεί επίσης τη σύνθεση των αυξινών για το σχηματισμό νέων ιστών και συνεπώς ανθέων και καρπών, χωρίς φυσιολογικές τροποποιήσεις στην ανάπτυξη των καρπών. Στα λουλούδια βελτιώνει τη διαδικασία της γονιμοποίησης και την ομοιόμορφη και με διάρκεια ανθοφορία.

Ρυθμιστής ανάπτυξης του Βαμβακιού για την παρεμπόδιση της υπερβολικής βλάστησης και την πρωίμιση της παραγωγής. Παρεμποδίζει τη βιοσύνθεση του γιββερελλικού οξέος.

Διάλυμα μείγματος Θαλλάσιων φύκων και ελέυθερων ενεργών Αμινοξέων. Το Amino Plex είναι ένας βιοδιεγέρτης που βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών του φυτού κατά τα στάδια σχηματισμού και ανάπτυξης των καρπών επιδρώντας στην κυτταροδιαίρεση και την μεταφορά των απαραίτητων ουσιών στα αναπτυσσόμενα μέρη του φυτού.

Το Amino Plex περιέχει μπεταϊνες που προέρχονται από εκχύλισμα φυκών του είδους Ascophyllum nodosum, πολυσακχαρίτες (μανιτόλη, αλγινικό οξύ, κ.α.) και ελεύθερα αμινοξέα που δρούν συνεργιστικά διεγείροντας τις προαναφερόμενες διαδικασίες του φυτού. Ενεργοποιεί και αξιοποιεί στο μέγιστο τα ανόργανα μάκρο και μίκρο-στοιχεία.